Namiddagconcert tvv VZW "Kunst in Nazareth"
Hans Mortelmans & Groep

Hans Mortelmans & Groep is een akoestisch kwartet, in 2005 gevormd rond de liedschrijver-gitarist Hans Mortelmans. De groep werd van bij de oprichting sterk beïnvloed door de Franse chansonnier Georges Brassens (1921-1981) en de Belgische jazzgitarist Django Reinhardt (1910-1953). Het kwartet vond echter snel een heel eigen universum waarin humor, rebellie en melancholie elkaar de hand reiken. Onder impuls van gitarist Jokke Schreurs bracht HM&G in 2007 het eerste - sterk autobiografische - album Wielen uit.

In 2009 volgde het tweede album de wereld was klein: een vinnige protestplaat waarin de zogenaamde Vlaamse volksaard rake klappen krijgt. De groep oogstte dat jaar ook veel bijval tijdens de talrijke Wannes Van De Velde-herdenkingen.

Begin november 2010 dook HM&G opnieuw de studio in voor de opname van het derde album. In maart 2011 verscheen de CD PARIMA, van waaruit veel nummers op het namiddagconcert - georganiseerd door vzw “Kunst in Nazareth”- worden naar voor gebracht. 

In poëtische teksten werpen Hans Mortelmans & Groep een licht op de mens en zijn tragikomisch lot. 
Sinds de dood van Wannes Van De Velde wordt Hans Mortelmans regelmatig genoemd als een erfgenaam die de traditie van het Vlaamse chanson zal verderzetten.

Hans Mortelmans :  zang, gitaar, Portugese gitaar, accordeon
Lodewijk Dedain : gitaar, electrische gitaar, zang
Lieven Keymolen :  klarinet, basklarinet, zang
Benny Van Acker :  contrabas, zang

Web
http://www.hansmortelmans.be
http://www.myspace.com/hansmortelmansgroep

Uw aanwezigheid op dit namiddagconcert betekent een steun aan het project “een beeld op de parkbegraafplaats”. Dit moet tegen eind 2011 gerealiseerd zijn en alle steun daartoe is welkom.

Wie ons project financieel wil steunen kan dit door overschrijving op onze rekening bij de Koning Boudewijnstichting. Fiscaal attest vanaf 40€:

000-0000004-04 met verplichte vermelding:L82350 Nazareth- Kunst in Nazareth.

Bedankt voor Uw steun

Zondag 15 mei 2011, 15.00 uur CC Nova, Steenweg 92

10 € vvk - 12 € loket - Bib Nazareth en Eke en alle leden van de vereniging.